Konkurs na nazwę i logo Funduszu Stypendialnego Stowarzyszenia Światowid

Zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie skierowanym do mieszkańców gmin: Czerniejewo, Niechanowo, Orchowo, Trzemeszno oraz Witkowo NA NAZWĘ i LOGO FUNDUSZU STYPENDIALNEGO wdrażanego przez Stowarzyszenie Światowid. Zadaniem uczestników konkursu jest utworzenie znaku graficznego (logo) oraz nazwy, która w pełni oddawałaby idęę powołanego funduszu.

Jaka jest idea Funduszu Stypendialnego?

Fundusz stypendialny z nową nazwą i nowym logo, przeznaczony będzie dla młodych i aktywnych ludzi, działających na rzecz dobra wspólnego, którzy chcą zarazić swą pasją i aktywnością innych. Beneficjentami fundusz będą młodzi ludzie w wieku 13-21 lat, mieszkańcy gmin: Czerniejewo, Niechanowo, Trzemeszno, Witkowo i Orchowo. Przyszli stypendyści będą musieli we wniosku aplikacyjnym wykazać się dotychczasowymi formami działania oraz pomysłem na swą aktywność społeczną w obrębie dobra wspólnego. Nie ograniczamy zakresu tematycznego aktywności jaką wykazują młodzi ludzie (może ona dotyczyć osobostych pasji, pracy na rzecz zwierząt, środowiska, ludzi starszych, koleżanek i kolegów, mechanizmów wolontariatu itp.). Stypendium będzie polegało na wspieraniu finansowym przedstawionego planu aktywności opracowanym we wniosku aplikacyjnym. Przewiduje roczne wsparcie dla minimum 5 stypendystów.

Jak należy przygotować pracę konkursową?

Szczegóły oraz informacje formalne znajdują się w załączonym regulaminie. Natomiast uczestnicy konkursu mają przesłać logo i nazwę na adres mailowy stowarzyszenia.

A co można wygrać?

Do wygrania w konkursie jest 400 złotych (słownie: czterysta złotych)

REGULAMIN KONKURSU