Kolejna edycja TRUSKAWISKA za nami :)

W weekend od 15 do 17 czerwca odbyła się szósta edycja wydarzenia kulinarno – turystycznego TRUSKAWISKO 2018. Tradycyjnie, oprócz Rajdu Pojazdów Zabytkowych w programie imprezy znalazł się konkurs kulinarny oraz warsztaty na potrawy z truskawką.

Czterdzieści cztery załogi uczestniczące w Rajdzie 16 czerwca przebyły trasę blisko 160 km drogami powiatu gnieźnieńskiego, mogileńskiego i żnińskiego między innymi poznając wydarzenia i postaci zaangażowane w odzyskanie przez Polskę Niepodległości. W tym czasie dla obecnych na Placu Św. Wojciecha w Gnieźnie czekał warsztaty kulinarne prowadzone przez Jedzera Łukasza z Marki Samej w Sobie, które jak co roku cieszyły się dużym zainteresowaniem. To tam również zawitały samochody zabytkowe prezentując się wraz ze swoimi właścicielami w trakcie pokazu elegancji aut. Jak co roku, finał imprezy i bal komandorski wraz z wręczeniem pucharów dla najlepszych załóg odbył się w Zespole Pałacowo – Parkowym w Czerniejewie.
Wyniki Rajdu Pojazdów Zabytkowych znajdziecie na stronie TRUSKAWISKA.

fot. Anna Soporowska